Jag drömde om ett  koppel hundar på midsommarnatten -73 tror jag det var. Vi var i Jämtland hos min mormor och morfar och jag, mamma och mormor var ute och gick på natten och jag plockade sju sorters blommor som jag la under kudden för att drömma om min tilltänkta. Min tilltänkta visade sig i drömmen som ett helt koppel med olika hundraser. Jag var överlycklig när jag vaknade.

Jag ville alltid ha hund när jag var liten men tyvärr så jobbade både mamma och pappa så det blev ingen hund. Jag fick vänta tills jag flyttade hemifrån och så blev det. Den första hunden var en Newfoundland sen kom det in en blandning mellan Finsk spets och liten Munsterländer. Han hette Totte och var en av de bästa.När han var några år ville jag ha en Bearded collie och så blev det. Tyvärr blev han inte så långvarig hos mig endast tre år. Efter det dök det upp en gammal westie några år. Plötligt stod jag utan hund och fick då frågan om jag ville ta hand om en liten ganska rädd Bearded tik, det ville jag så klart. Hon var så rädd för ljud att när jag ställde ner kaffekoppen på bordet spran hon och gömde sig. Efter det ville jag ha en mer robust hund men gärna med päls, mycket päls så det blev en tibetansk terrierhane. Oj vad han var mysig, det blev en till fast den här gången en tik. Ja sen var jag fast. Det började funderas på att föda upp Tibbar och då skulle man ju ha ett namn också. Detta var på den tiden som Spice Girl var populära. Jag funderade länge men tillslut frågade jag mina tre barn om dom hade nåt bra namn. Dom funderade och till slut kom min äldsta dotter med förslaget, Dog Power. Allt var ju girl power på den tiden så vi tyckte det passade bra och mina barn tyckte nog att det var ganska mycket dog power i huset. På den tiden levde jag ensam med mina tre barn och en massa hundar.

Jag födde upp 2 kullar tibbar, sparade en tik från första kullen, Vilma. Det är en ganska bestämd ras som vet vad dom vill och ofta går sin egen väg så efter nåt år kände jag att jag ville ha nåt som var hårlöst och följsamt. Det blev whippet och det ångrar jag inte för en dag att jag valde. 

Jag har i dagsläget, 2011, fött upp 3 whippet- kullar. Från den första sparade jag en tik, Maya, som födde min tredje whippetkull. Ur den kullen sparade jag Manda som jag nu hoppas mycket på.

Idag är jag gift och min man kom in i mitt liv med en jämthund och två drevrar. Han har planer på att avla på drevrarna som då kommer att gå under hans kennelnamn som är Lyckedal. Vi har tillsammans köpt en jämthund som vi hoppas ska bli en duktig jägare och få fin kritik på utställningar för då kommer vi att föda upp jämtar också under namnet Lyckedal.

Ja som ni ser så slog drömmen in. Jag lever i dag med ett helt koppel hundar av olika ras.